je bent hier:
NIEUWS
NVKVVdirect 14 december 2017
Juridische aspecten van samenwerken in de zorg
 
Aangemaakt op: 2017-12-12
De resultaten van dit onderzoek: een congres en een boek
De afgelopen vier jaar hebben de onderzoekers en professoren van het CORTEXS-team samen het vraagstuk van geïntegreerde zorg en van interdisciplinair samenwerken bestudeerd. Tijdens de CORTEXS-slotconferentie op 1 december 2017 in Mechelen werden de resultaten van het project voorgesteld en de resultaten van het onderzoek gebundeld in het boek ‘Onbezorgd – leven en werken in een geïntegreerd gezondheidssysteem’. Op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten legt het team in dit boek uit waar de uitdagingen liggen, en vooral wat we concreet kunnen doen om zorg en welzijn op een betere 
manier te organiseren. Immers, er zijn grote veranderingen op til in de organisatie van zorg en welzijn. Tegelijk staat er veel op het spel: de kwaliteit van zorg verbeteren, het systeem betaalbaar houden, zorgverstrekkers een aantrekkelijke job geven, en de gezondheid en het welzijn van de bevolking verbeteren.

In het rapport ‘Juridische aspecten van samenwerking in de zorg’ geven Herman Nys & Ellen Vanermen meer uitleg over de wetgeving over de uitoefening van zorgberoepen, het beroepsgeheim, patiëntenrechten en aansprakelijkheid in interdisciplinair samenwerken. 

Meer informatie.
Terug naar overzicht
Geen artikels aanwezig.
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?