je bent hier:
NIEUWS
NVKVVdirect 14 december 2017
Basic Life Support
 
Aangemaakt op: 2017-12-12
Een cursus basisreanimatie met gebruik van een automatische externe defibrillator
Het NVKVV organiseert een basisreanimatiecursus voor volwassenen, samen met de BRC, de Belgian Resuscitation Council. Hoe te handelen wanneer een persoon zich in een kritieke situatie bevindt, zou een basisvaardigheid voor iedereen moeten zijn. Daarom organiseert het NVKVV deze algemene cursus en heeft ze een erkenning als opleidingscentrum, als BRC cursusorganisator, aangevraagd. 

Op het programma staat: 

Het herkennen van een hartstilstand
Het uitvoeren van hartmassage en van beademingen (mond-op-mond,
eventueel met zakmasker)
Het veilig gebruiken van een AED
Het plaatsen van een slachtoffer in stabiele zijligging
De aanpak van iemand met verslikking/verstikking 

De cursus Basic Life Support is een opleiding van een halve dag en gaat door op 25 januari van 14 uur tot 18 uur in de lokalen van het NVKVV, Vergote Square 43 – 1030 Brussel. De deelnameprijs is €49 voor leden van het NVKVV en €69 voor niet-leden. Deelname samen met het lidmaatschap voor 2018 komt op €146 voor niet-leden. Het aantal inschrijvingen is beperkt tot 8 deelnemers. Docent is Ivan Bauwmans, erkend ERC instructeur (in opleiding), spoedverpleegkundige in het AZ Nikolaas en lid van de werkgroep Kritieke Diensten van het NVKVV.

Deze opleiding is ERC-gecertificeerd: dat is een kwaliteitslabel. Het afgeleverde certificaat is erkend in Europa. De opleiding is uitgewerkt in nauwe samenwerking met een ERC-cursusdirecteur en een ERC-instructeur en is steeds up-to-date volgens de laatste richtlijnen voor reanimatie. 

De Belgische Reanimatieraad of Belgian Resuscitation Council is een wetenschappelijke vereniging die werkt aan het bevorderen en verbeteren van de reanimatie in België. Verschillende Belgische verenigingen, actief in de domeinen spoedgevallen, intensieve zorgen en dringende medische hulpverlening, zijn vertegenwoordigd in de Belgische Reanimatieraad. 
 
Meer informatie: 

- NVKVV: vind je hier.
- BRC: vind je hier
- Flyer reanimatie


Het volledige aanbod van het NVKVV
www.nvkvv.be/navorming 

Vormingen Odisee
Meer informatie.

Cursussen wondzorg
Meer informatie.


Terug naar overzicht
Geen artikels aanwezig.
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?