je bent hier:
NIEUWS
NVKVVdirect 14 december 2017
Rampenoefening: een organisatie van het NVKVV
 
Aangemaakt op: 2017-12-12
Een praktijkdag voor de cursisten Rampenmanagement

Parate kennis is onmisbaar wanneer een ramp – door eender welke oorzaak – toeslaat. Om paraat te staan is een theoretische basis nodig, maar ook praktijkkennis is voor de cursisten Rampenmanagement een absolute must. In dat kader organiseerde het NVKVV in samenwerking met KULeuven en ministerie van Defensie een praktijkdag op woensdag 29 november in de Brandweerkazerne in Brugge.Marc Van Bouwelen, actief lid van het NVKVV en reeds jaar en dag de organisator van de praktijkdag vertelt: ‘Tal van deelnemers uit verschillende disciplines namen deel aan deze praktijkdag: verpleegkundigen kritieke diensten, artsen, militairen, brandweerlui en politiemensen gaven de oefening een sterk multidisciplinair karakter. Verschillende partners waren zoals ieder jaar van de partij: de brandweer van Brugge, Defensie, het Rode Kruis van Vlaanderen en  de Civiele Bescherming hielpen om een actieve en geslaagde dag uit te bouwen. Waarvoor oprechte dank!’

Op het programma stonden voordrachten en workshops met bijvoorbeeld het afleggen van een parcours met perslucht, een brandweeroefening met onder andere een bevrijdingsactie uit een personenwagen, een concrete rampenoefening opgebouwd rond een explosie… Hier werkten 13 simulanten aan mee, 15 medewerkers van het Rode Kruis en uiteraard ook alle deelnemers van de praktijkdag.

In een nabespreking werd gereflecteerd over de aanpak van de crisissituatie en over het verdelen van taken over de verschillende  disciplines. Het was een boeiende en uitdagende dag met vernieuwende inzichten en frisse ideeën. Een dag die volgend jaar weer herhaald wordt.
 
Voor meer informatie over de cursus Rampenmanagement ga je naar deze pagina.
 

Terug naar overzicht
Geen artikels aanwezig.
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?