je bent hier:
NIEUWS
NVKVVdirect 16 november 2017
Erkenning voor excellente verpleegkunde
 
Aangemaakt op: 2017-11-14
Het UZ Antwerpen kreeg als eerste in Europa! de Magneeterkenning.
Hoe kan je als werkgever zorgen dat je je vacatures beter ingevuld krijgt? Een magneet voor talent zijn, was voor het UZ Antwerpen één van de motieven om te gaan voor een erkenning als Magneetziekenhuis. 

Het Magneet Erkenningsprogramma wil ziekenhuizen waarderen voor hun excellente kwaliteit op vlak van verpleegkundige zorg, voor het toepassen van innovaties en continue verbetering in hun professionele verpleegkundige praktijk. Een Magneeterkenning geldt wereldwijd als een erkenning van een excellente verpleegkundige organisatie. België is het eerste Europese land met een Magneetziekenhuis. 

Die drijfveer om in een excellente organisatie te willen werken, werkt. Paul Van Aken, directeur Patiëntenzorg UZA en lid van de werkgroep verpleegkundigen ziekenhuisdirecties NVKVV, legt uit: ‘Verpleegkundigen worden gedreven door samen met de organisatie, collega’s, patiënten en hun familie in te zetten op een uitgesproken verbetercultuur waarin innovatie, leiderschap, autonomie en ontwikkeling voorop staan. Dit drijft hen voor hun eigen professionele ontwikkeling, maar ook vanuit het bewustzijn dat dit resulteert in betere uitkomsten in de zorg voor de patiënt.’

Het NVKVV wenst het UZA, en in het bijzonder alle verpleegkundigen daar, van harte proficiat met deze Magneeterkenning.
Terug naar overzicht
Geen artikels aanwezig.
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?